Slovenské basketbalistky pri piatkovom žrebe ME 2013 v druhom koši

19.09.2012 Celý región

Paríž 18. septembra (TASR) - Slovenské basketbalistky budú pri piatkovom žrebe ME 2013 v parížskom Maison de l'UNESCO (16.30) figurovať v druhom koši spoločne s Chorvátskom, Veľkou Britániou a Talianskom. Najvyššie nasadeným družstvom sú úradujúce európske šampiónky z Ruska, do prvého koša sa ďalej dostali strieborné medailistky z Turecka, bronzové Francúzky a Češky.

Slovenky zaradili do druhého koša na základe výsledkov v uplynulej kvalifikácii, v ktorej dosiahli spoločne s Taliankami najlepšiu bilanciu. Zverenky trénera Ivana Vojtka vyhrali základnú skupinu, pričom utrpeli iba jedinú prehru na palubovke Litvy. Pobaltský tím sa pri žrebe skupín ME 2013 vo Francúzsku ocitne v treťom koši spoločne so Švédskom, Srbskom a Čiernou Horou. Vo štvrtom koši je kvarteto Španielsko, Bielorusko, Lotyšsko, Ukrajina.

Na poslednom európskom šampionáte v Poľsku v roku 2011 skončili Slovenky pod taktovkou Natálie Hejkovej s omladeným družstvom 13., keď nepostúpili zo základnej skupiny. Na ME 2009 v Lotyšsku pod vedením americkej trénerky Dany "Pokey" Chatmanovej obsadili solídne ôsme miesto, pričom boli blízko k postupu do bojov o medaily a k zisku miestenky na MS v Česku, v dramatickom štvrťfinále však prehrali po predĺžení s Bieloruskami.



1. kôš: Rusko, Turecko, Francúzsko, Česko

2. kôš: Chorvátsko, Veľká Británia, Taliansko, SLOVENSKO

3. kôš: Švédsko, Srbsko, Litva, Čierna Hora

4. kôš: Španielsko, Bielorusko, Lotyšsko, Ukrajina
 

Vyberte región